12 oktober 2010

TV när det är som bäst

Skulle göra kväll tidigt men Inger fick igång mig till Strindberg och den spanska gitarren. En kombination jag aldrig tänkt på trots stort intresse för båda ämnena. TV-programmet byggde på en idé av gitarristen Mats Bergström som gjort en fin Tarregaskiva hos Naxos.

Temat gränsar till det bisarra med försöket att koppla samman Strindberg och Francisco Tarrega. De båda har nog inte mer gemensamt än att de levde samtidigt och att Strindberg fotograferats med en gitarr i knät.

Men temat levererades med glimten i ögat och samtalen saxades med fantastiskt gitarrspel, dels av Mats Bergström och dels av Anabel Montesinos.

Montesinos Tarregatolkningar var verkligt underhållande att lyssna på, här finns en spansk stolthet á la flamenco som lyser igenom på ett angenämt vis.

Om grundidén var lite lustig så blev det färdiga programmet "TV när det är som allra bäst". Finns på SVT-Play fram till 10 november och jag vill se igen: Strindberg och den spanska gitarren

2 kommentarer:

Anonym sa...

Anledning till rekommendation av Strindberg programmet var att jag hellre hör prat och gitarrmusik än makens snarkande. Ser framemot våren då det blir Laudarra spel jag får somna in till. Inger

Bengt sa...

Jaja - det kunde varit värre. Som att du föredragit snarkningarna framför spelet.